مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۵:۰۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان "ام. آی. تی" نوعی "برگ" مصنوعی ساختند که قادر است به تنهایی انرژی لازم برای سیستم گرمایشی یک خانه را تولید کند

برگ مصنوعی تولید کننده انرژی الکتریکی

به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از دانشمندان موسسه تکنولوژی ماساچوست (ام. آی. تی) به سرپرستی "دانیل نوسرا" که نتایج یافته‌های خود را در کنگره ملی انجمن شیمی آمریکا ارائه کردند این برگ را ساخته‌اند.

این پیل خورشیدی که شبیه به یک برگ طبیعی است در آینده می‌تواند به طور خودکار انرژی الکتریکی تولید کند هدف از ایجاد این برگ مصنوعی کمک به کشورهای درحال توسعه است.

این برگ که کمی بزرگ‌تر از یک کارت اعتباری است می‌تواند فرایند فوتوسنتز کلروفیلی گیاهان را با تبدیل نور خورشید و آب به انرژی، بازسازی کند اما یک تفاوت بزرگ با برگ گیاهان دارد.

در حقیقت انرژی تولید شده توسط این برگ مصنوعی 10 برابر بیشتر از انرژی است که در فرایند فوتوسنتز طبیعی به دست می‌آید.

این اولین بار نیست که اختراعاتی از این دست انجام می‌شود. به طوریکه حدود 10 سال قبل "جان ترنر"، دانشمند لابراتوار ملی انرژی‌های تجدیدپذیر آمریکا در کلورادو اولین نمونه آزمایشی برگ مصنوعی را ایجاد کرد، اما هزینه این برگ بسیار بالا و انرژی تولید شده توسط آن بسیار پایین بود.

این درحالی است که برگ مصنوعی "ام. آی. تی" می‌تواند با استفاده از کاتالیزورهایی چون نیکل و کبالت که در بازار فراوانند و قادرند واکنش‌های شیمیایی را شتاب دهند، آب را به عناصر سازنده‌اش یعنی اکسیژن و هیدروژن تجزیه کند.

به محض اینکه این عناصر از هم جدا شدند به یک پیل سوختی فرستاده می‌شوند و برای تولید برق به کار می‌روند.

این دانشمندان تخمین زده‌اند که با کمتر از 4 لیتر آب، این برگ مصنوعی می‌تواند برق لازم برای گرم کردن یک خانه در یک کشور در حال توسعه را تامین کند.

نتایج آزمایشاتی که این دانشمندان انجام دادند نشان می‌دهد که این برگ مصنوعی قادر است به مدت حداقل 45 ساعت بدون هیچ افت فعالیت به طور مداوم کار کند.

این اختراع برای عرضه تجاری آماده است. به طوریکه شرکت "تاتا"، غول خودروسازی هند توافقنامه‌ای را با محققان "ام. آی. تی" امضا کرده است که براساس آن ظرف 18 ماه آینده این شرکت هندی یک ژنراتور کوچک برق به بزرگی موتور یخچال را تولید خواهد کرد.

این ژنراتور قادر است فرایند فتوسنتز انجام شده در این برگ را به انرژی برق قابل استفاده در خانه تبدیل کند.

کد خبر 131190
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز